Over

Het kledinglabel van de zussen Florine en Paulette Stijger.

Wij zijn zussen Florine en Paulette Stijger en creatief bezig zijn is onze absolute passie! Wij maken alle items uit de Handmade collectie helemaal zelf in ons atelier in Haarlem. Ook is er de Print Collectie; fijne basics met jouw eigen naam of een andere gepersonaliseerde tekst.
In onze online boutique vind je comfortabele, tijdloze en niet seizoensgebonden kledingstukken voor jouw unieke garderobe!


Handmade Collectie

Grappig om steeds weer dezelfde vraag te krijgen: waar laten jullie ‘t dan produceren? Wij moeten soms wel twee keer herhalen dat we écht alles van de Handmade Collectie met de hand maken. Wij zien het als een compliment dat het blijkbaar ongeloofwaardig klinkt dat er géén fabriek aan te pas komt. Het is daardoor natuurlijk ook erg arbeidsintensief, maar dat wij elk aspect in ons bedrijf zelf doen vinden wij juist zo leuk.

Van het ontwerpen van de collectie, het uittekenen van de patronen en het inkopen van de stoffen tot het in elkaar zetten van het kledingstuk op de naaimachine. Ieder item is 100% handgemaakt door ons tweeën.

Met deze collectie spelen wij in op de slow fashion movement door kleding te maken op bestelling. Er is al genoeg verspilling door massaproductie in onze economie. Daarbij geeft het onze klanten de kans om te vragen om een specifieke aanpassing aan die ene bijzondere jas of rok. Door deze klantgerichte aanpak vragen we wel enig geduld nadat de bestelling geplaatst is. We doen namelijk onze uiterste best om deze binnen een week op te sturen.

Wij hopen vrouwen te bereiken die meer waarde hechten aan waar de kleding vandaan komt en iets meer willen besteden aan een uniek item waar ze trots op kunnen zijn. De juiste outfit kan je dag écht maken vinden wij! We worden zelf onwijs blij van ‘t dragen van onze Stygr stukken en hopen dat onze collectie dit effect ook aan andere vrouwen zal geven.

Dit zijn wij

Florine Stijger
Paulette Stijger